afterwork-bw-new

ÄTA FLER OCH NJUTA MER

NY MENY 6:E OKTOBER

Med ingredienser och recept från norden blir vår restaurang en mötesplats för kök och traditioner. Genom att servera mellanrätter kan våra gäster äta fler och njuta mer. Menyn ändras efter säsong, och det finns alltid lagrade ostar och lufttorkade charkuterier att avnjuta tillsammans med ett gott vin. Vår service är vänlig och avslappnad, fråga gärna vår servis om rådgivning eller information om menyn. För stora gruppbokningar arrangerar vi en förbeställningsmeny som passar in för ert evenemanget.
vint_smaker-2

NÅGOT ATT STARTA MED


Royal Snacks, spanska tryffelchips med
löjrom och creme fraiche
95 kr
Krogens ”Planka”, blandade charkuterier och utvalda ostar,
sötsyrlig lök, marmelad, kornknäcke. perfekt att dela på två.
300 kr
Grillade ostron, ”rockefeller”
parmesangrädde, ancho chili, torkad potatis

135 kr

MENY FRÅN 5:E JANUARI 2018

Vi rekommenderar varmt att du och ditt sällskap beställer en av våra färdigkomponerade menyer.
Dessa är komponerade för att skapa en så komplett matupplevelse som möjligt, gärna i kombination med våra drycker.
Vårt smak-koncept lämpar sig för såväl större som mindre sällskap och serveras i klassisk stil.
Väljer ni att sätta ihop er egen meny är det bra om ni tänker 3 till 4 rätter per person, samt en avslutning.
”KROGENS TREA”
kökets val av tre rätter
405 kr

Grillade ostron ”Rockefeller” med en parmesankräm smaksatt
med ancho chili och tryffel. Toppad med torkad potatis.

135 kr
Handskuren tartar på kalvinnanlår spetsad med cognac,
gravad äggula, cidersenapsmajonnäs och krispiga dillchips.

149 kr
Varm vintersallad på stekt endive, saltrostade valnötter,
färska päron och källarlagrad svensk pecorino från Bredsjö.

135 kr
Rimmad torskrygg från Norge med vitvinsstuvad jordärtskocka
beurre noisette samt en söt portvinsreduktion.
145 kr
Smörstekt fjällröding med mjölksyrad fänkål,
vattenkrassekräm, rökt störrom ”arënkha” samt fänkålsemulsion.
149 kr
”KROGENS FEMMA”
kökets val av fem rätter
615 kr

Vinkrogens Foie Gras terrin på rostad surdegsbrioche
med sherrypicklad rättika och apelsin gelé.

135 kr
Kryddbakad hjort ”24 timmar” med en kräm på rotselleri,
sky på enrisrökt körsbär och timjanstekt kronärtskocka.
145 kr
Sotad kalvfilé 58 grader med askbakade persiljerötter,
svedd konfiterad lök, rivet märgsmör och en sherry kalvsky.

155 kr
Pumpa blinis med forellrom, krogens egen ricotta,
brynt ostronskivling, merlotvinegrette, rostade kärnor.

125 kr
Kryddstekt mangold fylld med mandelpotatis och sticklök
smaksatt med vintertryffel.
karamelliserad kålsky och friterad svartkål.
129 kr

AVSLUTNING


Söt, syltad rotselleri med ugnsrostad müsli,
mjölkchokladganache, agave sirap och krämig valnötsglass.
115 kr
Havtornssorbet & chokladsmulor
krispig honung, havtornsjus, frystorkat äpple, söt nori.
110 kr
Krogens utvalda ostar
serveras med kex, marmelad och piemonte honung.
145 kr
Chokladtryffel Trio
ivoire – yuzu, jivara – salt karamell, tobago – oliv.
65 kr
Självklart så kan vår middag serveras som vegetarisk och berätta gärna för oss om du har några allergier.

LADDA NER VÅRA MENYER I PDF

VINTERMENY MED GLASVINER OCH BARMENY
VEGETARISK MENY
STORA VINLISTAN (uppdaterad 2017-10-01)